Mainos
Mainos

Luontokuvaaja John hämmentyi – kameralle tallentui pinkki heinäsirkka

Luontokuvaajan kameraan osunut pinkki heinäsirkka on helmiäissilmineen kuin suoraan piirroselokuvien fantasiamaailmasta.

Harvinaisen vaaleanpunaisen heinäsirkan voisi kuvitella esiintyvän ainoastaan eksoottisissa tropiikin sademetsissä, mutta kyseinen yksilö tavattiin Englannin länsirannikolla sijaitsevassa Prees Heathin luonnonpuistossa.

Ainutlaatuinen heinäsirkka päätyi luontokuvaaja John Hardingin kameran tähtäimeen aiemmin tässä kuussa.

– Olin luonnonpuistossa kuvaamassa perhosia, kun huomasimme erikoisen näköisen hyönteisen ruohikossa, hän kertoo.

– Se oli heleän vaaleanpunainen ja erottui selvästi ympäristöstä.

Luonnonpuiston ylläpidosta vastaavan yhdistyksen asiantuntijat arvioivat, että Hardingin löytämä heinäsirkkayksilö on luultavimmin nuori naaraspuolinen nurmiheinäsirkka.

Heinäsirkat ovat yleensä väritykseltään vihreitä, ruskeita tai yhdistelmä kahdesta väristä, jotta ne maastoutuisivat ympäristöön tehokkaasti.

Vaaleanpunaisen värin uskotaan johtuvan samankaltaisesta geenimutaatiosta, joka aiheuttaa albinismia joissain muissa eläinlajeissa.

Vaikka poikkeuksellisen kirkas vaaleanpunainen väritys onkin näyttävä, se on heinäsirkan kannalta todennäköisesti kohtalokas. Luonnosta selvästi erottuva hyönteinen päätyy helposti saalistajien kitaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme