Mainos
Mainos

Luontokuvakilpailun voittajakuvaa epäillään huijaukseksi

BBC:n maailman suurimman luontokuvakilpailun kulisseissa käryää mahdollinen skandaali, kertoo Suomen Luonto -lehti internetsivuillaan. Tuomariston edustaja, luontojournalisti Rosamund Kidman Cox myöntää Suomen Luonnolle, että kilpailun organisaatio tutkii parhaillaan tämänvuotista voittajakuvaa, koska sitä epäillään huijaukseksi.

- Tiedän, mistä puhut. Asiaa tutkitaan parhaillaan, Kidman Cox sanoo.

Kuvaaja on antanut ymmärtää, että kuvassa hyppäisi aidan yli luonnonvarainen susi, mutta kilpailun organisaatio on nyt saanut todisteita siitä, että kuvassa olisikin kesy, vankeudessa elävä susi.

Lontoon luonnonhistoriallisen museon ja BBC Wildlife Magazinen yhteisen Wildlife Photographer of the Year (WPY) -kilpailun sääntöjen mukaan kuvaajan pitää ilmoittaa, mikäli kuva esittää vankeudessa elävää eläintä.

Nyt tutkinnassa oleva susikuva hyppäsi voittoon 43 000:n otoksen joukosta. Sen on ottanut espanjalainen José Luis Rodríguez.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme