Mainos
Mainos

Luottamus Perssoniin pohjalukemissa

Ruotsin pääministerin Göran Perssonin uskottavuus kansan keskuudessa on painunut pohjalukemiin.

Persson

Iltapäivälehti Aftonbladetin tänään julkistaman mielipidemittauksen mukaan vain 27 prosenttia vastanneista ilmoitti luottavansa Perssoniin paljon tai hyvin paljon.

Edellisessä, tutkimuslaitos Sifon maaliskuussa tekemässä mittauksessa sosiaalidemokraattiseen pääministeriin luotti vielä 37 prosenttia vastanneista. Luottamus on näin ollen romahtanut yhdeksässä kuukaudessa peräti 10 prosenttiyksikköä.

Kehitys ei ole selitettävissä edes talouden alamäellä, sillä Ruotsin talous on selvässä nousussa, pörssissä tehdään ennätyksiä ja myös reaalitulot ovat nousseet.

-Kenenkään puoluejohtajan luottamus ei ole laskenut näin paljon sitten vuoden 1995 maaliskuun, jolloin puoluejohtajien luottamusta ryhdyttiin mittaamaan, toteaa Aftonbladet.

Perssonin kannalta tilanne on huolestuttava myös sikäli, että oppositiojohtaja, maltillisen kokoomuspuolueen johtaja Bo Lundgren sai samassa mittauksessa "luottamuslauseen" 31 prosentilta vastaajista, vaikka hän on ehtinyt luotsata puoluettaan vasta nelisen kuukautta. Tutkimuslaitos Sifo kyseli marras-joulukuun vaihteessa vajaan tuhannen ruotsalaisen mielipiteitä puoluejohtajista.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme