Mainos
Mainos

Luxemburg tarrasi bisnesideaan: Uusi laki takaa omistusoikeuden planeettojen ja asteroidien raaka-aineisiin

Luxemburg haluaa olla edeltäkävijä avaruuden omistusoikeutta käsittelevissä kysymyksissä. Elokuun alussa voimaan astuva laki takaa omistusoikeuden planeettojen ja asteroidien raaka-aineisiin.

Maan talousministeri Etienne Schneider kertoi eilen, että Luxemburgista on tullut nyt ensimmäinen maa Euroopassa, joka tarjoaa lakiin perustuvan järjestelmän, kun käsitellään avaruuden raaka-aineiden omistusoikeuksia. Yhdysvalloissa vastaavanlainen laki hyväksyttiin vuonna 2015.

– Lähdemme periaatteesta, että yksityiset yritykset voivat omistaa avaruudesta löytämiään raaka-aineita, Schneider sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Luxemburg on ollut jo aiemmin aktiivinen avaruuteen liittyvissä asioissa.

Vuosi sitten maa perusti 200 miljoonan euron rahaston, jonka tarkoitus on avustaa harvinaisten mineraalien tuomisessa avaruudesta maahan.

Luxemburgin tavoitteena on rohkaista erilaisia avaruustoimijoita kehittämään avaruuden taloudellisessa valloituksessa tarvittavia laitteita. Erityisenä mielenkiinnon kohteena on kaivostoimista, sillä planeetoilta ja asteroideilta voi löytyä runsaasti metalleja, joista maassa on pulaa.

Nykyisen kansainvälisen kaivostoimintaa avaruudessa säätelevän säädöstön mukaan avaruudesta kaivettujen mineraalien pitäsi hyödyttää koko ihmiskuntaa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot