Mainos
Mainos

Lyypekkiläisessä ravintolassa sairastuneet söivät pihviä ja salaattia

Lyypekkiläisessä ravintolassa asiakkaana olleet ja tappavan bakteerin saaneet ihmiset söivät salaattia ja pihviä, kertoo ravintolan omistaja.

Kartoffelkeller -ravintolan omistaja Joachim Berger saksalaiselle televisioyhtiö ZDF:lle, etteivät ravintolan työntekijät ole kuitenkaan sairastuneet, vaikka he ovat syöneet samaa ruokaa kuin asiakkaat.

Terveysviranomaiset ovat ottaneet näytteitä ravintolasta selvittääkseen, mistä e.coli-bakteeri ravintolaan tuli. Lisäksi ravintolan työntekijöiltä otettiin ulostenäytteet.

Ravintoloitsijan mukaan ruoka hankittiin ravintolaan tukkukauppiaalta, joka oli puolestaan hankkinut ruoan hampurilaisesta ruoan keskusvarastosta. Bakteerin alkuperän on arveltu olevan Hampurissa.

Lyypekkiläisessä ravintolassa on sairastunut 17 ihmistä, joista yksi on kuollut. Kahdeksan sairastuneista on yhä sairaana, joista kaksi on kriittisessä tilassa.

Bakteeriin on kuollut ainakin 19 ihmistä Euroopassa ja yli 1 700 ihmistä sairastunut maailmanlaajuisesti. Kaikki bakteerin saaneet ovat matkustaneet Saksan pohjoisosissa.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme