Mainos
Mainos

M-Real vähentää väkeä Saksassa ja Britanniassa

Metsäyhtiö M-Real vähentää Saksassa ja Britanniassa lähes 400 työntekijää. Vähennykset ovat osa vuoden alussa ilmoitettua yhtiön toiminnan 200 miljoonan euron tehostamis- ja säästöohjelmaa.

Suurimmat vähennykset kohdistuvat Zandersin tehdasta Saksassa. Sen työvoima vähenee 330:lla vuoden 2006 loppuun mennessä. Tehtaalla on nyt nykyisestä 1800 työntekijää. Lisäksi paikallisen ammattiliiton kanssa on sovittu, että työaika pitenee 40 tuntiin ilman lisäkorvausta eikä ensi vuodelle suunniteltuja palkankorotuksia toteuteta.

Britanniassa M-real järjestelee uudelleen toimintojaan, mikä vähentää noin 55 työpaikkaa. Nyt ilmoitetuista vähennyksistä aiheutuu noin 40 miljoonan euron kulut. M-realin vuoden viimeisen neljänneksen tulosta rasittavat myös noin 20 miljoonan euron ylimääräiset rahoituskulut. M-real on arvioinut, että koko säästöohjelma parantaa tänä vuonna kannattavuutta 30 miljoonalla eurolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme