Mainos
Mainos

Maa-aluekiista lykkää Israelin vetäytymistä Länsirannalta

Israel ja palestiinalaiset ovat tänään jatkaneet rauhansopimusluonnokseen tähtääviä neuvotteluja.

Palestiinalaisten neuvottelija Saeb Erekat kertoi tänään, että Israel ei vetäydy osalta Länsirantaa huomenna, kuten oli suunniteltu, koska palestiinalaisille luovutettavista alueista ei ole päästy sopuun.
-Emme päässeet yksimielisyyteen eikä vetäytyminen toteudu huomenna. Israelilaiset eivät ryhdy vetäytymään yksipuolisesti, Erekat kertoi neuvottelujen jälkeen.

Syyskuussa solmitun sopimuksen mukaan Israelin on siirrettävä kaksi prosenttia lisää Länsirannan alueita palestiinalaisten täydelliseen hallintaan 15. marraskuuta mennessä. Lisäksi toiset kolme prosenttia on luovutettava palestiinalaisten siviilihallinnon alaisuuteen. Osapuolet eivät kuitenkaan ole päässeet sopuun siitä, mitä alueita Israelin tulisi palestiinalaisille luovuttaa.

Palestiinalaiset haluavat hallintaansa tiheään asuttuja alueita eivätkä ole tyytyväisiä Israelin laatimiin karttoihin. Israelin ja palestiinalaisten neuvottelijat yrittävät saada aikaan lopullista rauhaa koskevan puitesopimuksen ensi vuoden helmikuuhun mennessä.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme