Mainos
Mainos

Maa järisi Japanissa ja Acehissa

Intian valtamereltä alkunsa saanut järistys sai Acehin asukkaat pakenemaan kodeistaaan. Vahingoista ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Japanissa ja Indonesian Acehin maakunnassa Sumatran saarella mitattiin tänä aamuna maanjäristykset, jotka olivat voimakkuudeltaan 5,8 ja 5,7 Richterin asteikolla.

Japanin järistys sattui Kiushun saaren alueella maan eteläosassa. Mahdollisista vahingoista ei heti tullut tietoja. Acehin järistys puolestaan vavisutti maakunnan pääkaupunkia Banda Acehia ja sen lähialueita.

Järistys sai ihmiset pakenemaan kodeistaan. Sen keskus oli Intian valtamerellä noin 150 kilometriä lounaaseen Banda Acehista.

Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton vieraili eilen YK:n erityislähettiläänä Acehissa. Hän tähdensi, että joulukuisen tsunamin asunnottomiksi jättämille ihmisille on pikaisesti rakennettava asuntoja. Clinton kävi neljässä tsunamista pahiten kärsineessä maassa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme