Mainos
Mainos

Maa järisi Länsi-Japanissa

Länsi-Japanissa sattui aamulla Suomen aikaa maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 6,4 richterin asteikolla. Järistys tuntui voimakkaimmin Hiroshimassa, missä se vaati kaksi kuolonuhria. Loukkaantuneita on yli 20. Luotijunaliikenne Länsi-Japanissa on keskeytetty järistyksen vuoksi.

Järistyksen keskus oli Hiroshimanlahdella noin 60 kilometriä merenpohjan alla, kertoi Japanin ilmatieteenlaitos. Viranomaisten mukaan iäkäs nainen sai surmansa, kun hänen talonsa romahti, ja 50-vuotias nainen kuoli parvekkeen pudottua hänen päälleen. Paloviranomaisten mukaan Hiroshimassa ainakin neljä taloa syttyi järistyksen jälkeen tuleen ja useita ihmisiä oli jäänyt jumiin hisseihin.

Viranomaiset vakuuttivat, ettei järistys vaarantanut alueen ydinvoimaloiden toimintaa. Järistyksen ei uskota nostattavan alueella pelättyjä hyökyaaltoja.

Myös Kiinassa on sattunut aamulla maanjäristys. Maan uutistoimisto Xinhua kertoo, että järistyksen voimakkuus oli 5,1 richterin asteikolla. Xinjiangin alueella tapahtunut järistys ei kuitenkaan aiheuttanut vahinkoja.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme