Mainos
Mainos

Maa järisi Taiwanissa

Ainakin 2 ihmistä on kuollut ja 22 loukkaantunut voimakkaassa maanjäristyksessä, joka ravisteli Taiwania varhain aamulla paikallista aikaa.

Taiwan

Minuutin kestäneen järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,7 richteriä ja sen keskus sijaitsi suhteellisen harvaan asutulla seudulla saaren keskiosassa.

Järistystä on seurannut useita jälkijäristyksiä, joista voimakkain on ollut 5,1 richteriä. Järistys iski noin kello 2.30 paikallista aikaa, kun useimmat taiwanilaiset olivat kotona nukkumassa. Lähellä järistyksen keskusta sijaitsevissa Nantoun ja Pulin kaupungeissa ihmiset ryntäsivät kauhuissaan ulos kaduille.

Aineellisista tuhoista ei vielä ole saatu tietoa. Taiwanin presidentti Chen Shui-bian kehotti ihmisiä pysymään rauhallisina. Viime syyskuussa 7,3 richterin maanjäristys surmasi Taiwanissa yli 2000 ihmistä. Tämänpäiväisen järistyksen arvellaan olevan syyskuisen jälkijäristys.
(STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme