Mainos
Mainos

Maa järisi voimakkaasti yöllä Pakistanin rannikolla

Pakistanin rannikon lähettyvillä on sattunut voimakas maanjäristys. Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen (USGS) mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 6,3. 

Järistys tapahtui paikallista aikaa aamuyöstä, Suomen aikaa noin puoliltaöin. USGS:n mukaan järistyksen keskus oli merellä 23 kilometrin päässä Pakistanin lounaisrannikolla sijaitsevasta Pasnin kaupungista.

Mahdollisista henkilövahingoista tai aineellisista tuhoista ei toistaiseksi ole tietoa. 
Balochistanin maakunnan pääkaupungissa Quettassa olevan AFP:n toimittajan mukaan ihmiset järistyksen keskusta lähellä olevissa kylissä ja kaupungeissa olivat heränneet paniikissa ja rynnänneet ulos taloistaan.

Toissa vuonna yhteensä lähes 400 ihmistä sai surmansa Pakistanissa ja Afganistanissa maanjäristyksessä, joka oli voimakkuudeltaan 7,5.

Vuonna 2005 Pakistania ja Intiaa ravisteli puolestaan maajäristys, joka oli voimakkuudeltaan 7,6. Tuolloin surmansa sai yli 73 000 ihmistä ja arviolta 3,5 miljoonaa ihmistä jäi kodittomaksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme