Mainos
Mainos

Maahanmuuttajat pakenevat väkivaltaa Etelä-Afrikassa

Maahanmuuttajiin kohdistuva väkivalta on vaatinut viime päivinä ainakin 22 ihmisen hengen Johannesburgissa Etelä-Afrikassa. Uusia levottomuuksia puhkesi tänään Johannesburgin lähistön slummialueella, missä koteja sytytettiin tuleen.

Väkivalta on levinnyt köyhien asuma-alueilla Johannesburgin tuntumassa viikon ajan. Tuhannet maahanmuuttajat ovat paenneet kirkkoihin, kyläkeskuksiin ja poliisiasemille aseistettuja joukkioita, jotka käyvät heidän kimppuunsa. Esimerkiksi Germinstonin kyläkeskuksessa noin 40 kilometrin päässä keskustasta oli yöllä väkivaltaa paossa 2000 ihmistä.

Eilen yksi ihminen poltettiin kuoliaaksi. Joukkiot ryöstelevät ulkomaalaisten pitämiä kauppoja ja karkottavat heitä asumuksistaan.

Maahanmuuttajia syytetään rikollisuudesta ja työpaikkojen viemisestä paikallisilta. Viime vuosina Etelä-Afrikkaan on virrannut väkeä etenkin talouskurimukseen ajautuneesta Zimbabwesta. Lisäksi maahanmuuttajia on muun muassa Nigeriasta, Mosambikista ja Kongon demokraattisesta tasavallasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme