Mainos
Mainos

Maahanmuuttoviranomaiset: Olet liian läski asuaksesi maassamme

Uuden-Seelannin viranomaiset ovat peruneet ylipainoisen eteläafrikkalaismiehen työluvan. Maahanmuuttoviranomaisten mukaan 130 kiloa painavan Albert Buitenhuisin "terveydentila ei ole riittävän hyvä Uudessa-Seelannissa asumiseen."

Kokkina työskentelevä Buitenhuis muutti vaimoineen Uuteen-Seelantiin Etelä-Afrikasta kuusi vuotta sitten. Pariskunnan työlupa uusittiin normaalisti vuoden välein ennen viime toukokuuta. Tuolloin viranomaiset ilmoittivat peruneensa työluvat Buitenhuisin painon vuoksi.

Buitenhuisia uhkaa nyt maastakarkotus, vaikka hän painaa vähemmän kuin aikanaan saapuessaan maahan. Pariskunta aikoo valittaa asiasta Uuden-Seelannin maahanmuuttoministeriöön, kertoo BBC.

Maahanmuuttoviranomaiset ovat perustelleet päätöstä sillä, että maan terveydenhuoltokulut karkaavat käsistä, mikäli ylipainoisia maahanmuuttajia päästetään maahan.

Lähes 30 prosenttia uusiseelantilaisista on ylipainoisia. Maa kuuluukin lihavimpien teollisuusmaiden joukkoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme