Mainos
Mainos

Maailma odottaa kostoiskua - lähetystöissä kireät turvatoimet

Osama bin Ladenin kuolemasta johtuvaa terrori-iskua pelätään edelleen ympäri maailmaa. Erityisesti Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Australia ovat pitäneet lähetystöjensä ja tukikohtiensa turvajärjestelyt ääritasolla. Samoin lentokentät, rautatieasemat ja satamat ovat olleet monin paikoin erityistarkkailussa.

Maat, kuten Filippiinit ja Indonesia, joissa tiedetään olevan al Qaida-verkostoon kuuluvia ryhmittymiä, ovat pitäneet turvatasonsa korkealla.Terrori-iskujen lisäksi ainakin Irakissa, Afganistanissa, Somaliassa ja Tsetseniassa väkivaltaisuuksien arvellaan kiihtyvän ainakin väliaikaisesti.

Bin Ladenin kuoleman on epäilty lähiaikoina johtavan al Qaida-verkoston tai siitä inspiroituneiden ryhmien haluun näyttää olevansa edelleen aktiivisia. The Guardian-lehdessä terrorismiin perehtynyt professori Paul Wilkinson kuitenkin painottaa, että tilanne on ohimenevä. Professorin mukaan Osaman kuoleman edut tullaan näkemään vasta pitkällä aikavälillä.

Amerikkalaiset surmasivat bin Ladenin toukokuun 2.päivänä. Terroristijohtaja piileskeli Pakistanissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme