Mainos
Mainos

Maailma torjuu EU-lihan

Myös Australia ja Uusi-Seelanti ovat kieltäneet kaiken lihatuotteiden tuonnin EU-maista estääkseen suu- ja sorkkataudin leviämisen omaan karjakantaansa. Australian viranomaiset sanovat samalla jatkavansa karjan tuontikieltoa Britanniasta ja Irlannista. Myös Australiaan saapuvat matkustajat ja posti joutuvat tiukempaan tarkastukseen.

Yhdysvallat ja Kanada puolestaan ilmoittivat eilen illalla Suomen aikaa lopettavansa kaiken lihatuotteiden tuonnin EU:n alueelta, kun selvisi, että suu- ja sorkkatauti on levinnyt Britanniasta Ranskaan.

Japanin maatalousministeriö puolestaan sanoi tänään kieltävänsä sorkkaeläinten ja niiden lihan tuonnin Ranskasta toistaiseksi.

Samoin Norjan hallitus on päättänyt kieltää lihantuonnin Ranskasta. Kielto tuli voimaan viime yönä. Norjan maatalousministeriön mukaan on mahdollista, että kielto laajennetaan koskemaan kaikkia EU-maita, jos uusia tautitapauksia paljastuu muuallakin kuin Britanniassa ja Ranskassa. Lihantuonti Britanniasta ja Irlannista on kielletty jo aiemmin.
(STT-AFP-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme