Mainos
Mainos

Maailmaa järkyttänyt kuva tehosi: Britannia taipui ottamaan lisää pakolaisia

Britannian pääministeri David Cameron on luvannut, että maa ottaa vastaan tuhansia pakolaisia leireiltä Syyrian rajalta, kertovat brittimediat.

Pääministeri joutui taipumaan julkisen paineen alla sen jälkeen, kun kuvat hukkuneesta pakolaislapsesta aiheuttivat Britanniassa mediamyrskyn ja poikivat useita vetoomuksia pakolaisten puolesta.

Muun muassa brittilehti The Independentin isännöimän vetoomuksen allekirjoitti yli 100 000 ihmistä.

Cameron ei vielä tarkentanut, mistä ja kuinka paljon pakolaisia otetaan vastaan. The Guardian -lehden mukaan todennäköistä on, että he tulevat YK:n pakolaisleireiltä Syyrian rajalta, eivät esimerkiksi Ranskan Calais'sta tai muualta Britannian lähialueilta. Pääministeri Cameronin aiempi kanta on ollut, että Eurooppaan jo päässeiden pakolaisten vastaanottaminen suurin joukoin johtaisi ihmissalakuljetuksen lisääntymiseen.

Ennen pääministerin ilmoitusta Britannia oli luvannut ottaa vastaan alle 6 000 pakolaista. Kriitikot pitivät tätä Britannian väkilukuun, kriisin vakavuuteen ja muiden Euroopan keskeisten valtioiden vastaanottomääriin nähden liian pienenä määränä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme