Mainos
Mainos

Maailman ainoa ruskea panda on suloinen tapaus! Omistaja kertoo harvinaisesta karhustaan

Harvinainen, valkoruskea panda löytyi hylättynä metsästä vain parin kuukauden ikäisenä. Sen emo oli jostain syystä kadonnut viidakkoon, mutta onneksi tutkijat sattuivat löytämään heikon ja yksinäisen poikasen.

Tuosta on nyt kulunut seitsemän vuotta, ja maailman ainoaksi epäilty valkoruskea panda on kasvanut isoksi. Aluksi orpo eläin vietiin villieläinkeskukseen, mutta siellä sitä kiusattiin; muut pandat söivät sen bambut.

Kiinalaismies He Xin otti Qizaiksi nimetyn pandan itselleen hoitoon. Hän käyttää päivässä jopa 18 tuntia sen hoitamiseen – ruokkii sitä ja varmistaa, että se nukkuu hyvin.

– Se on hitaampi kuin muut pandat, mutta se on myös suloisempi, He Xin kertoo Daily Mailille.

He kertoo kutsuvansa pandojaan usein nimellä. Muut pandat reagoivat nopeasti, mutta Qizailla kestää aina hetki ymmärtää, että häntä on huudettu. Tämän takia Qizain bambut syötiin, kun se oli pieni; se oli hidas myös syömään.

Nyt tutkijat aikovat yrittää hankkia Qizaille jälkeläisiä, jotta he pääsisivät selvittämään, mistä ruskea väri voi johtua. Ruskeavalkoisia pandoja on nähty vain muutamia vuoden 1985 jälkeen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme