Mainos
Mainos

Maailman mitatuin mies MTV:lle: Parissa vuodessa te kaikki elätte kuin minä nyt

Kahdeksan vuotta sitten yhdysvaltalainen Chris Dancy oli vihainen, ruudun tuijottamiseen väsynyt tietokonenörtti. Sitten hän päätti kytkeä itsensä internetiin.

– Kun täytin 40, painoin noin 140 kiloa. Söin verenpainelääkkeitä, join paljon alkoholia ja poltin tupakkaa, Chris Dancy kertoo MTV Uutisille.

Hän alkoi urheilla ja samalla mitata elintoimintojaan ja untaan. Puolessatoista vuodessa lähti 45 kiloa.

Nyt hän on kytkenyt itsensä erilaisten älylaitteiden avulla yli 800 eri sovellukseen, ja häntä tituleerataan maailman kytketyimmäksi mieheksi. Dancy pystyy kertomaan tismalleen, mitä hän teki ja miten hänen sydämensä löi kahdeksan vuotta sitten – kaikki data on tallessa.

Maailman kytketyin mies - grafiikka

Dancy uskoo olevansa edelläkävijä.

– Tämä saattaa tuntua oudolta nyt, mutta 2–3 vuoden kuluttua suurin osa ihmisistä on kaltaisiani.

Kuulostaa hurjalta, ja ihmiskunnalla onkin Dancyn mukaan paljon haasteita edessään. Ihmiset haluavat väistämättä tietää aina vähän lisää itsestään, mutta se ei tarkoita hyvinvoinnin lisääntymistä.

– Ongelma on se, että me haluamme aina tietää vähän lisää itsestämme. On olemassa kahdenlaista hyvinvointia, fyysistä terveyttä ja psyykkistä hyvinvointia. Kytkettyinä ihmisistä tulee terveempiä, kun heillä on enemmän tietoa, mutta psyykkistä hyvinvointia voi olla hankala saavuttaa.

"Kun olin surullinen, pystyin tarkistamaan asian laitteista"

Dancy tietää mistä hän puhuu, sillä hän sairastui vakavaan masennukseen vuonna 2014.

– Huomasin, että pystyin keräämäni datan perusteella ennakoimaan, milloin olisin surullinen. Ja kun sitten olin surullinen, pystyin tarkistamaan asian laitteista. Ongelma on se, ettemme osaa elää tämän tiedon kanssa.

Hän on parhaillaan luennoimassa Helsingissä järjestettävässä NextM-seminaarissa. Pohjoismaissa hän viihtyy hyvin, sillä ihmiset ymmärtävät, miten tärkeää on elää ja säädellä voimavarojaan tiedossa olevien luonnonlakien, valon määrän ja kylmän sään, mukaan.

– Olen pannut merkille täkäläisten ihmisten sinnikkyyden. Jos meidän kaikkien elämä päätyy aikanaan suurelta osin internetiin, uskon että yhteiskunnasta tulee aika tavalla Suomen kaltainen, tai yleisesti Skandinavian kaltainen. Ihmiset ovat tehokkaita, erittäin tietoisia toisistaan ja erittäin kohteliaita. Tällaisena olen oppinut suomalaiset tuntemaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme