Mainos
Mainos

Maailman rikkaat ja köyhät maat koolla

Maailman rikkaiden ja köyhien maiden edustajat ovat kokoontuneet Intiaan pohtimaan maailman taloutta ja mahdollisen Irakin sodan heijastusvaikutuksia.

Ryhmä 20 (G20) hakee myös keinoja terrorismin rahoituksen katkaisemiseksi, maailman talouskasvun piristämiseksi ja rahoituskriisien hallitsemiseksi.

USA:ssa ja Britanniassa mietitään, miten talous saataisiin hyvälle kasvu-uralle, kun taas Argentiina painiskelee rahoituskriisissä. Ryhmä 20 perustettiin kolme vuotta sitten ratkaisemaan, miten maailman rahoituskriisejä voitaisiin lieventää.

Ryhmään kuuluvat Argentiina, Australia, Brasilia, Britannia, Kanada, Kiina, Ranska, Saksa, Intia, Indonesia, Italia, Japani, Meksiko, Venäjä, Saudi-Arabia, Etelä-Afrikka, Korea, Turkki, USA ja Euroopan unioni.

Näiden lisäksi ryhmässä ovat mukana Maailmanpankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto. G20 edustaa kahta kolmasosaa maailman väestöstä ja bruttokansantuotteesta.

USA:n valtiovarainministeri Paul O'Neil osallistuu Intian kokoukseen, mutta kaikkien rikkaiden maiden edustaja ei ole paikalla.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme