Mainos
Mainos

Maailman sää: Etelä-Euroopassa nautitaan helteestä, muualla on sateista

Euroopassa sää on jakautunut kahtia. Etelä-Euroopassa on paahtava helle, pohjoisessa on viielämpää.

Esimerkiksi Kreikan pääkaupungissa Ateenassa lämpötilat nousevat lähes 40 asteeseen melkein päivittäin. Sama tilanne on Etelä-Espanjassa, missä lämpötilat nousevat lähelle 40 astetta.

– Pohjois-Euroopassa jäädään 20 asteen paikkeille. Säätä hallitsee laaja matalapaineen alue. Sää on kosteaa ja viileää. Sateita tulee melko yleisesti, MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela kuvailee.

Muualla maailmassa myrskyää

Yhdysvaltojen koilisrannikolla on ollut pidempään superhelteitä ja kosteaa. Atlantilta on virrannut kosteaa ilmaa maan koilisosiin, missä on tullut rankkoja sateita ja ukkosia. Tällöin alueella oli mittavia myrkyjä, joiden aikana oli laajoja sähkökatkoja ja ihmisiä kuoli ainakin 12.

– Helle helpottaa nyt Yhdysvalloissa. Helteet päättyvät ukkosiin ja Atlantilta tulee jälleen sateita koiliseen lähipäivien aikana, vahvistaa Jokela.

Aasiassakin tulee sateita. Japaniin on odotettavissa rankkoja sateita ja ukkosmyrskyjä lähipäiviksi.

– Japanissa on annettu varoituksia ukkosista, kaatosateista, tulvista ja maan etelä-osassa varoituksia on annettu myös maanvyörymistä.

Katso Maailman sää:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme