Mainos
Mainos

Maailman sää: Itä-Eurooppaan lunta, taifuuni uhkaa Shanghaita

Pohjois-Euroopan kylmä ilma on valahtanut nyt itäiseen Eurooppaan. Tyynellämerellä taifuuniksi voimistuva trooppinen myrsky uhkaa viikonloppuna Kiinan Shanghaita.

Euroopan säähän vaikuttaa tällä hetkellä voimakas korkeapaine, jonka länsipuolelta pääsee Suomeen lämmintä ilmaa. Saman korkeapaineen itäpuolelta virtaa pohjoisesta kylmää ilmaa kohti Itä- ja Kaakkois-Eurooppaa.

– Itäisessä Euroopassa on viikonloppuna kylmempää kuin Suomessa. Esimerkiksi Romaniassa, Bulgariassa ja Ukrainassa saadaan paikoin lumisateita. Sää viilenee itäisellä Välimerellä Kreikassa ja Turkissa asti. Lämpötilat jäävät siellä paikoin 15-20 asteeseen, ensi viikolla näyttää kuitenkin lämpenevän uudelleen, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Espanjan Aurinkorannikolla ja Kanarialla lämpötila kohoaa 25-30 asteeseen.

Tyynellämerellä Fitow-myrsky on voimistumassa taifuuniksi. Taifuunin reitti on vielä epävarma, mutta tämän hetken ennusteen mukaan se kulkee viikonloppuna kohti Kiinaa ja Shanghaita. Odotettavissa on tulvia, rankkoja sateita ja voimakkaita tuulia.

Yhdysvaltojen pohjoisosaan ennustetaan talvimyrskyä, josta voi sataa lunta kymmeniä senttimetrejä.

Suomen ja maailman säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme