Mainos
Mainos

Maailman sää: Lämpöaalto Eurooppaan, myrskyä Havaijille

Läntiseen ja keskiseen Eurooppaan ennustetaan paikoin 20-25 asteen lukemia loppuviikoksi.

Euroopan säätä hallitsee nyt Atlantilla oleva laaja matalapaine, josta irtaantuu viikonloppuna osakeskus Pohjois-Eurooppaan.

– Matalapaine nostattaa lämmintä ilmaa Afrikasta kohti pohjoista. Viikonlopun aikana 20 asteen lukemia voi olla aina Tanskassa saakka, Saksassa 25 astetta on mahdollista. Myös Ranskassa ja laajalti Välimerellä on suomalaisittain hellettä. Suomi jäänee juuri ja juuri lämpöaallon kurjemmalle ja sateisemmalle puolelle, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Välimerellä kelpaa vielä lomailla. Lämpötilat ovat siellä 25-30 asteessa loppuviikon ajan ja sää on enimmäkseen aurinkoista. Merivesi on laajalti noin 25 asteessa.

Myrskyt Bermudan ja Havaijin yli

Havaijia on lähestymässä trooppinen myrsky Ana, joka saattaa voimistua hurrikaaniksi. Yhdysvaltojen itäpuolella hurrikaani Gonzalo liikkuu Bermudan yli kohti Itä-Kanadan saaria.

Tänään Yhdysvaltojen itäisissä osavaltioissa tulee kovia sade- ja ukkoskuuroja. Viikonloppuna kylmenee ja laajalti on jo syksyistä.

Australiassa Sydneyn lähellä on satanut lunta.

– Kevään pitäisi olla siellä jo pitkällä, mutta sinne on virrannut etelästä hyistä ilmaa. Viikonloppuna kuitenkin lämpenee, toteaa Markus Mäntykannas.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme