Mainos
Mainos

Maailman sää: Välimerellä hikoillaan, Floridan edustalla hurrikaani

Euroopan lämpimimmät lomakohteet löytyvät itäiseltä Välimereltä. Yhdysvalloissa liikkuu hurrikaani, joka viistää itärannikon kaupunkeja.

Helteisimmät lomasäät löytyvät nyt itäiseltä Välimereltä, jossa lämpö kohoaa 30 ja 40 asteen välille. Aurinkoista on etenkin Kreikassa, Turkissa ja Kyproksella.

– Lomakohteissa lämpötila on paikoin jopa yli 40 asteessa. Merivesi on 25-asteista, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas toteaa.

Läntisellä Välimerellä Espanjan ja Portugalin suunnalla sää on aluksi epävakaista. 

– Lämpötilat ovat 25 asteen vaiheilla, mutta viikonloppuna koko läntinen Eurooppa lämpenee selvästi. Italiassakin voi olla lähes 40 asteen lukemia, Mäntykannas sanoo.

Sadetakit kannattaa ottaa mukaan myös läntisessä Euroopassa. Esimerkiksi Amsterdamissa ja Lontoossa tulee sade- ja ukkoskuuroja. 

– Lämpötilat ovat kuitenkin kesäisissä lukemissa, kertoo Mäntykannas.

Yhdysvalloissa Floridan itäpuolelle on kehittynyt hurrikaani, joka liikkuu kohti pohjoista viistäen itärannikon jättikaupunkeja, esimerkiksi Washingtonia ja New Yorkia.

–  Vahinkoja ei ole odotettavissa, mutta tuulet voimistuvat ja rankkoja sateita voi levitä rannikollekin, Mäntykannas sanoo.

Kalifornian alueella kärsitään sen sijaan ennätyskuivuudesta. Alueella lämpötilat huitelevat pahimmillaan 45 asteessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme