Mainos
Mainos

Maailman suurimmat vaalit alkavat Intiassa

Intiassa alkaa tänään äänestys maailman suurimmissa parlamenttivaaleissa. Äänestys kestää viisi viikkoa, sillä äänioikeutettuja on 815 miljoonaa.

Vaalit järjestetään yhdeksässä vaiheessa. Ensimmäisinä äänestävät Intian koillisosat ja Himalajan alue. Kaikkiaan äänestyspaikkoja on eri puolilla maata noin 930 000.

Vaaleissa valitaan 543 edustajaa Intian parlamenttiin. Paikoista kisaa noin 15 000 ehdokasta. Tuloksen on määrä olla selvillä ensi kuun puolivälissä.

Hallitsevalle kongressipuolueelle povataan vaalitappiota, koska äänestäjät ovat tyytymättömiä Intian hiipuneeseen talouskasvuun ja työllisyyteen. Kongressipuolue on hallinnut Intiaa valtaosan maan itsenäisyyden ajasta.

Äänestystä valvotaan tarkasti väärinkäytösten välttämiseksi. Erityisesti yritetään torjua äänestäjien lahjontaa, joka on Intiassa yleistä.

Viranomaiset tarkkailevat äänestämisen aikana muun muassa alkoholin tuotantoa ja jakelua. Aiempina vuosina puolueet ovat jakaneet ilmaista alkoholia ja jopa reseptilääkkeitä äänestäjille.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme