Mainos
Mainos

Maailman suurin armeija esitteli jättikalustoaan aavikolla – Kiina pullistelee asevoimillaan

Kiina esitteli jättimäistä armeijakalustoaan Sisä-Mongoliassa Kiinan pohjoisosissa kansanarmeijan vuosipäivänä. Mukana sotilasparaatissa oli myös presidentti Xi Jinping.

Kiinan asevoimat käy parhaillaan läpi massiivista modernisaatiota. Paraati pidettiin poikkeuksellisesti syrjäisessä armeijan tukikohdassa Sisä-Mongoliassa, kun yleensä vastaavat tapahtumat järjestetään pääkaupungissa Pekingissä.

Armeijan ylipäällikkönä toimiva presidentti Xi Jinping tervehti tuhansien sotilaiden paraatia yksinkertaisessa sotilasasussa ilman ansiomerkkejä- tai mitaleita.

– Tervehdys toverit! Toverit, teette kovaa työtä. Kuunnelkaa aina puolueen käskyjä, ja marssikaa aina sinne, mihin puolue osoittaa, Xi Jinping huusi mikrofoniin ohikulkeville sotilaille.

Paraatissa nähtiin muun muassa panssarivaunuja ja ohjuksia. Lisäksi ilmavoimien koneet lensivät ylitse.

Kiinan armeija on käymässä läpi isoja muutoksia, kun armeijaa modernisoidaan. Kiinassa on panostettu yhä enemmän teknologiaan ja uuteen kalustoon, kuten hävittäjiin ja lentotukialuksiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme