Mainos
Mainos

Maailman suurin lentoyhtiö etsii lentäjiä 15 000 lennolle - virhe aikataulutuksessa lupasi vapaan joulun

American Airlines -yhtiön lentäjät toivoivat joulun vapaaksi ja sen myös saivat - tosin teknisen virheen vuoksi. Nyt lentoyhtiö pyrkii täyttämään aukkoa muun muassa lupaamalla ylityölisiä.

Maailman suurimmalla lentoyhtiöllä on edessään haastava joulusesonki. Virhe työvuorojärjestelmässä lupasi joulun vapaaksi kaikille sitä toivoneille. Normaalisti suurin osa toiveista hylätään automaattisesti. Guardian-lehden haastattelema American Airlinesin tiedottaja kertoo, että yhtiö pyrkii välttämään lentojen perumiset maksamalla ylityölisiä ja käyttämällä tarvittaessa töihin kutsuttavia lentäjiä.

Yhtiö ei kerro, kuinka montaa lentoa ongelma koskee, mutta lentäjien liiton mukaan aikatauluissa on 15 000 lentoa ilman kapteenia, perämiestä tai molempia. American Airlines lentää joulukuussa yhteensä yli 200 000 lentoa.

Lentäjien liiton mukaan American Airlines rikkoo työehtosopimusta, jos se paikkaa vajetta varalentäjillä ja ylityölisillä. Hermostuneet asiakkaat kyselevät Twitterissä, pääsevätkö he suunnitellusti joulun-ajan matkalleen. Yhtiön mukaan asiakkaiden on syytä varautua peruutuksiin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme