Mainos
Mainos

Maailman suurin liikenneruuhka alkoi, kiinalaiset lähtivät uudenvuoden viettoon

Kiinalaisella Qi Xillä kävi tuuri. Hän saa kärvistellä lähes koko päivän paikallisjunan kivikovilla penkeillä järjettömässä tungoksessa. Mutta lopulta hän pääsee kotiinsa Heilongjiangin maakuntaan viettämään uuttavuotta.

– Työkaverini on Harbinista. Hän ei ole toistaiseksi onnistunut ostamaan junalippua. Muutakaan tapaa päästä kotiin ei ole, joten voi olla, ettei hän sitten tänä vuonna mene lainkaan, Qi sanoo samalla kun polttaa ketjussa odotellessaan junansa lähtöä Pekingissä.

Miljoonat kiinalaiset ovat koko viikon täyttäneet kaikki liikennevälineet päästäkseen kotiinsa viimeistään perjantaiksi ottamaan vastaan lauantaina alkavaa kukon vuotta. Uudenvuoden juhla on siirtotyöläisten ainoa hengähdystauko ja mahdollisuus päästä kotiin läheisten luokse.

"Jutustelu karkottaa tylsyyden"

Koko vuoden korealaisessa ravintolassa tiskarina ahkeroinut Wang Wentai, 65, myöhästyi junastaan, vaikka tuli asemalle kaksi tuntia etuajassa. Tungos oli käsittämätön. 

– Jonoissa oli niin paljon ihmisiä, etten tiennyt, mihin jonoon minun olisi pitänyt mennä, joten aikaa kului haaskuun, hän selvittää.

Seuraava juna, johon Wang sai lipun, lähtee vasta 14 tunnin kuluttua. Hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hytistä ihmismeressä aseman ulkopuolella.

– Sisälle ei voi mennä, koska on liian aikaista. Missä muualla minä voisin sitten odottaa? 

Vain sukunimensä Qian kertova nainen sanoo, että edessä on kohta 20 tunnin köröttely junassa.

– Matkan aikana sitä vilkuilee puhelintaan, kyllästyy, yrittää nukkua, vaikka ei siitä mitään junassa tule: yrittää vain kestää, kunnes se on ohi. Toisaalta junissa on kyllä niin paljon väkeä, että ainahan sitä voi yrittää jutustella pitääkseen tylsyyden loitolla, hän neuvoo. 

Viranomaisten mukaan runsaan kuukauden kestävän uudenvuoden matkustussesongin aikana tehdään liki kolme miljardia matkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme