Mainos
Mainos

Maailman suurinta armeijaa supistetaan

Kiina aikoo pienentää valtavaa armeijaansa 700 000 sotilaalla lähivuosina. Lähteiden mukaan supistuksia suunnitellaan maavoimiin, kun taas meri- ja ilmavoimia kasvatetaan.

Kiina vähentää sotilaiden määrää, jotta rahaa liikenisi sotilaskoulutuksen parantamiseen ja aseiden nykyaikaistamiseen. Laivasto haluaa rakentaa myös lentotukialuksen.

-Kansanarmeijalla on paineita kehittää laivastoa ja ilmavoimia. Tarkoituksena on värvätä erityisesti yliopistossa opiskelleita, sanoo nimettömänä pysynyt viranomainen.

Ilmavoimat kaavailee muun muassa vanhentuneiden hävittäjien vaihtamista uusiin viiden vuoden kuluessa. Myös merivoimien alukset ovat ikääntyneitä.

Kiinan armeija on maailman suurin 2,3 miljoonalla sotilaallaan. Yhdysvaltain armeijassa on noin puolitoista miljoonaa sotilasta, mutta amerikkalaisten kalusto on maailman huippua.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme