Mainos
Mainos

"Neljäs teollinen vallankumous" puhuttaa Davosin talousfoorumissa

Maailman talousfoorumin kokous alkaa tänään Sveitsin Davosissa.

Foorumin pääteemana on tänä vuonna "neljäs teollinen vallankumous".  Istunnoissa käsitellään muun muassa Euroopan pakolaiskriisiä, ilmastonmuutosta sekä turvallisuutta ja hybridiuhkia.

Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa kohtaavat poliittiset päättäjät, yritysjohtajat, tutkijat, eri järjestöjen edustajat sekä talous- ja kulttuurivaikuttajat. He keskustelevat maailman talousnäkymistä ja muista ajankohtaisista globaaleista ja alueellisista kysymyksistä. 

Tänä vuonna talousfoorumiin osallistuu noin 2 500 osanottajaa. Heidän joukossaan on yli 40 valtion- tai hallituksen päämiestä. 

Suomesta tilaisuuteen on lähdössä muun muassa presidentti Sauli Niinistö; hän matkaa Davosiin huomenna. Myös urheilulääkäri Aki Hintsa puhuu tilaisuudesta. Muita tunnettuja esiintyjiä talousfoorumissa ovat muun muassa Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden, Facebookin johtaja Sheryl Sandberg sekä näyttelijät Kevin Spacey ja Leonardo DiCaprio.

Kokous päättyy lauantaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme