Mainos
Mainos

Maailman toiseksi rikkain ei anna osakkeitaan hyväntekeväisyyteen: "Ei ratkaise köyhyyttä"

Meksikolaismiljardööri Carlos Slim (Helú) on ilmoittanut ettei aio lahjoittaa perheensä osakkeita hyväntekeväisyyteen Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin tavoin.

Aiemmin tällä viikolla Zuckerberg kertoi lahjoittavansa 99 prosenttia Facebookin osakkeista hyväntekeväisyysprojektiin, jota hän aikoo johtaa vaimonsa kanssa. Osakkeiden arvo tällä hetkellä on noin 43 miljardia euroa.

Kun Slimiltä tiedusteltiin, onko tämä pohtinut osakkeidensa lahjoittamista, mies tyrmäsi ajatuksen. Slim lisäsi kuitenkin että hänen hyväntekeväisyysprojekteillaan ei ole budjettikattoa.

– Säätiöt eivät ratkaise köyhyyttä, Slim totesi.

Miehen mukaan köyhyyden ratkaisu on työllistämisessä.

– Työllistääkseen yhtiöiden on tehtävä sijoituksia, joten yhtiöiden poislahjoittaminen ei ole ratkaisu, meidän on luotava yhtiöitä.

Slim totesi silti, että Zuckerbergin suunnitelma on ”erittäin hyvä". Hänen mukaansa hallituksilla on kuitenkin jo resurssit tarttua köyhyys- ja koulutusongelmiin.

– Ongelma on johtamisessa ja tehokkuudessa.

Meksikolaismiljardööri oli kakkossijalla Forbesin rikkaiden listalla vuonna 2015 noin 70 miljardin euron omaisuudella. Ykkössijaa piti Bill Gates.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme