Mainos
Mainos

Maailman vanhin ehkä Georgiasta

Vuonna 1880 syntynyt georgialainen Antisa Khvichava on maailman vanhin ihminen, mikäli vanhuksen syntymätodistustiedot pitävät paikkaansa.

Vodkasta ja backgammon-lautapelistä pitävän Khvichavan tarinan on tuonut julkisuuteen georgialainen Rustavi 2 -televisiokanava. Sen mukaan Georgian väestörekisterikeskuksen asiakirjoista käy ilmi, että Antisa Khvichava on päässyt jo 130 vuoden ikään.

Kaukasus-vuoriston liepeillä sijaitsevassa Sachinon kylässä elävän Khvichava kerrotaan asuvan poikansa, lastenlastensa sekä lastenlastenlastensa kanssa.

Kaukasuksen alue on tunnettu perinteisesti ihmisten pitkäikäisyydestä, mutta virallisten syntymätodistusten aitoutta on liki mahdotonta vahvistaa alueen sekasortoisen historian vuoksi.

Virallisesti vahvistettujen tietojen mukaan maailman vanhin elossa oleva ihminen on japanilainen 114-vuotias Kama Chinen. Vuonna 1997 kuollut ranskalainen Jeanne Louise Calment ehti puolestaan päästä kunnioitettavaan 122 vuoden ikään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme