Mainos
Mainos

Maailmankaupassa haetaan sopua

Presidentti George Bush ja EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso tapasivat eilen Washingtonissa. Molemmat kiirehtivät Dohan kierroksen uudelleen käynnistämistä.

Yhdysvallat ja EU yrittävät saada aikaan pikaisen sovun maailmankaupasta. Alueiden väliset erimielisyydet jumittivat Maailman kauppajärjestö WTO:n Dohan kierroksen viime kesänä.

Yhdysvaltain ja EU:n erimielisyydet liittyivät maataloustukiaisiin. Yhdysvallat maksaa maanviljelijöilleen tukia yli 15 miljardia euroa vuodessa ja amerikkalaiset farmarit vastustavat tukien leikkaamista. He epäilevät myös kauppasopimusta ja pelkäävät, että Yhdysvaltain viljalle ei riitä ostajia muun muassa amerikkalaisten harrastaman geenimuuntelun vuoksi.

Neuvotteluja on kuitenkin viritelty taustalla viime aikoina. Eilen asian tiimoilta tapasivat Washingtonissa Yhdysvaltain presidentti George Bush ja EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme