Mainos
Mainos

Maailmanpankki kannustaa Intiaa talouskasvuun

Maailmanpankki neuvoo Intiaa vaalimaan maan viime vuosina saavuttamaa talouden kasvuvauhtia, jonka avulla Intia voi päästä eroon köyhyydestään.

Intiassa tilastollisen köyhyysrajan alapuolella elää enemmän ihmisiä kuin yhdessäkään toisessa maassa. Köyhiä on runsaat 300 miljoonaa, eli yli kolmasosa maan koko väestöstä.

Kansainvälinen jälleenrakennus- ja kehityspankki eli Maailmanpankki arvioi tuoreessa raportissaan, että Intia voi keventää köyhyyden taakkaa merkittävästi jo lähivuosina erityisesti talouskasvun avulla. Maailmanpankissa laskeskellaan, että jos lupaavasti alkanut talouskasvu jatkuu yhtä vahvana, putoaa köyhien osuus nykyisestä 35 prosentista alle 7 prosenttiin vuoteen 2005 mennessä.

Strategiaksi köyhyyden vastaisessa taistelussa Maailmanpankki suosittelee Intialle erityisesti valtiontukien leikkaamista.

Alkeiskoulutuksen valtionrahoitusta tulisi Maailmanpankin mielestä lisätä tuntuvasti ja viivyttelemättä. Lähes kolmannes 6-10 -vuotiaista intialaislapsista ei käy koulua.
(MTV3/Pekka Karppinen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme