Mainos
Mainos

Maailmanpankki: Köyhä väestö yhä vailla peruspalveluja

Yhteiskunnan peruspalvelut, kuten terveydenhuolto, koulutus, puhdas vesi ja hygienia ovat edelleen kehitysmaiden kaikkein köyhimpien ihmisten tavoittamattomissa, todetaan Maailmanpankin tuoreessa kehitysraportissa.

Dubaissa tänään julkaistu World Development Report 2004 nostaa esille syitä tähän kehitykseen. Raportin mukaan taloudellinen kasvu yksin ei paranna tilannetta, vaan lisäksi tarvitaan peruspalveluihin kohdistuvia lisäresursseja ja uudistuksia.

Raportissa todetaan myös, että palvelujen laatua ja tehokkuutta voidaan parantaa, jos niiden saatavuutta ja köyhän väestönosan vaikuttamismahdollisuuksia, muun muassa äänestämällä, kehitetään. Maailmanpankki ei selonteossaan kannata peruspalvelujen järjestelmällistä yksityistämistä. Yksikään maa ei ole saavuttanut parannusta lapsikuolleisuuden vastaisessa kamppailussa tai perusopetuksen järjestämisessä ilman valtion mukanaoloa, muistutetaan selonteossa.

Maailmanpankki julkaisi raporttinsa Dubaissa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa järjestämänsä vuosikokouksen yhteydessä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme