Mainos
Mainos

Maailmanpankki lupasi köyhille ennätysavustukset

Maailmanpankki on luvannut auttaa köyhiä miljardien avustuksilla.

Maailmanpankki on luvannut köyhien maiden auttamiseen ennätykselliset 3,5 miljardia dollaria eli 2,5 miljardia euroa. Samalla se pyytää lahjoittajamaita korottamaan lahjoitussummiaan.

Pankki aikoo myös leikata korkoja suurimpien kehitysmaiden lainoista. Leikkauksella Maailmanpankki tahtoo saada Kiinan ja Brasilian kaltaiset suurimmat luotonottajat taistelemaan köyhyyttä vastaan.

Pankki pyrkii enemmän kuin tuplaamaan 1,1 miljardin euron summan, jonka se lupasi pankkiin kuuluvalle Maailman kehitysjärjestölle IDA:lle pari vuotta sitten. IDA myöntää korottomia luottoja, joiden tarkoituksena on edistää taloudellista kasvua köyhimmissä maissa.

- Tämän pitäisi auttaa meitä sitouttamaan lahjoittajamaita 81 köyhimmän maan auttamiseen erityisesti Afrikassa, Maailmanpankin pääjohtaja Robert Zoellick sanoi.

Maailmanpankin mukaan 81:stä IDA:n auttamasta maasta 39 on Afrikassa, ja köyhien määrä alueella on tuplaantunut parin viime vuosikymmenen aikana.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme