Mainos
Mainos

Maailmassa enemmän kännyköitä kuin ihmisiä ensi vuonna

Matkapuhelinliittymien määrä nousee markkinatutkija Wireless Intelligencen ennusteen mukaan kuluvan vuoden lopussa yli 6 miljardiin liittymään. Ensi vuoden lopussa liittymiä on torstaina julkistetun ennusteen mukaan jo enemmän kuin maailmassa on asukkaita eli noin 7 miljardia.

Suhteellisesti vähiten puhelimia on Afrikassa. Wireless Intelligencen mukaan kahdella kolmesta afrikkalaisesta on vuoden lopussa matkapuhelin. Kehittyneissä maissa matkapuhelinliittymien määrä on ohittanut väkiluvun jo useita vuosia sitten.

Innokkaimmat kännykän käyttäjät löytyvät Pohjois-Amerikasta, jos mittana käytetään matkapuhelimien kuukausimaksuja. Operaattorien keskitulo liittymää kohti oli Yhdysvalloissa ja Kanadassa toisella neljänneksellä 49,83 dollaria eli runsaat 37 euroa kuukaudessa.

Länsi-Euroopassa liittymään käytettiin 24 euroa kuukaudessa ja Afrikassa vajaat 7 euroa. Telia Soneran liittymää kohti laskettu tuotto oli yhtiön tilinpäätöksen mukaan viime vuonna 24,70 euroa ja Elisan 21,60 euroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme