Mainos
Mainos

Maanjäristyksen uhreilta epäillään varastettu elimiä

Turkin pääministeri Bülent Ecevit on määrännyt viranomaiset tutkimaan tietoja, joiden mukaan viime kuun maanjäristyksessä kuolleiden ihmisten ruumiita on leikelty ja niistä on varastettu elimiä. Turkin lehdet ovat kertoneet ns. elinmafian tunkeutumisesta maanjäristysalueelle elokuun 17. päivän jälkeen, jolloin tuhoisa järistys surmasi noin 15 600 ihmistä.

-Pääministeri Bülent Ecevit on määrännyt viranomaiset ottamaan selvää elinmafiaa koskevista tiedoista ja aloittamaan tarpeen vaatiessa viralliset tutkimukset, sanottiin pääministerin kanslian lausunnossa.

Tuhoalueella Luoteis-Turkissa lojui maanjäristystä seuranneina kaoottisina päivinä tuhansia hautaamattomia ruumiita, joita kukaan ei vaatinut itselleen. Alueella on liikkunut huhuja paitsi elinmafiasta myös orpolasten sieppaamisesta myytäväksi lapsettomille pariskunnille länteen.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme