Mainos
Mainos

Maanjäristyksiä Kyproksella ja Iranissa

Voimakas maanjäristys on vavisuttanut Kyprosia aamulla saaden ihmiset juoksemaan paniikissa kaduille, mutta kukaan ei loukkaantunut, kertovat viranomaiset.

Voimakkuudeltaan 5,8 richterin järistys tuntui kello 7.30 Suomen aikaa lähinnä eteläisessä Limassolin satamakaupungissa. Myös nikosialaiset heräsivät järistykseen. Aamuista järistystä edelsi aamuyöllä tapahtunut lievempi maanjäristys.

Viranomaiset kertoivat, ettei heidän tiedossaan ole loukkaantumisia. Maaseudulla oli ilmennyt joitakin maanvyörymiä. Jotkut rakennukset saivat pieniä vaurioita. Viranomaiset kehottivat ihmisiä pysymään rauhallisina.

Tutkimusryhmiä on lähetetty tutkimaan mahdollisia vahinkoja, kertoi sisäministeriön edustaja. Järistyksen keskus sijaitsi Limassolin pohjoispuolella. Limassolissa tunnettiin ainakin kaksi jälkijäristystä tänä aamuna.

Myös Iranin koillisosassa maa vapisi tänä aamuna. Viranomaisten mukaan järistyksessä, jonka voimakkuus oli 5,1 richteriä, kuoli yksi ihminen. Järistys tuntui voimakkaimmin Semnanin maakunnassa, joka sijaitsee Teheranista kaakkoon. Taloja vaurioitui Momenabadin kylässä ja sen lähikylissä. Sekä Kyproksella että Iranissa maanjäristykset ovat yleisiä.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme