Mainos
Mainos

Maanjäristys ravisutti lomasaarta Italiassa – yksi kuollut, yhdeksän kateissa

Italiassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut maanjäristyksen iskettyä Napolinlahdella sijaitsevalle Ischia-saarelle, kertovat viranomaiset. Aiemmin yhdeksän ihmisen kerrottiin olevan kateissa.

Varhain tiistaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että Casamicciolan ja Lacco Amenon yhteisöt kokivat pahimmat tuhot.

– Rakennus romahti Casamicciolassa, ja raunioista pelastettiin kolme elossa olevaa ihmistä -- kaksi naista ja mies, viranomaiset kertovat.

Pelastustyöntekijät saivat tunteja kestäneiden ponnistelujen jälkeen myös seitsemänkuukautisen vauvan elossa ulos raunioista. Lapsen neljä- ja seitsenvuotiaat veljet ovat yhä loukussa, mutta he ovat elossa ja heihin on pystytty olemaan yhteydessä.

Italialaismedioiden mukaan kuolonuhri on nainen, joka jäi kirkosta pudonneiden rakenteiden alle saaren pohjoisosassa. Järistyksessä loukkaantui 25 ihmistä, joista useimpien vammat olivat lieviä.

Järistys tapahtui paikallista aikaa maanantaina illalla. Sen voimakkuudeksi mitattiin neljä. Ensimmäistä ja suurinta järistystä seurasi 14 jälkijäristystä.

Myös ainoa sairaala vaurioitui 

Paikalliset pelastusviranomaiset kertoivat Twitterissä, että useat saaren rakennukset vaurioituivat tai romahtivat järistyksessä. Myös saaren ainoa sairaala vaurioitui ja viisi potilasta jouduttiin evakuoimaan helikopterilla.

Pieni saari on suosittu lomakohde, jonka ruuhkaisin turistisesonki on parhaillaan käynnissä.

Monet ravintolat olivat täynnä ja kaupat auki, kun järistys alkoi. Sähköt saatiin takaisin muutamissa minuuteissa, mutta ihmiset olivat haluttomia palaamaan sisätiloihin ja pysyttelivät ulkona.

– Hirveä kokemus, kaikki heilui, rakennukset romahtivat... painajainen, järistyksessä ollut kirjoittaa Twitterissä.

Juttua päivitetty muun muassa toisella kuolonuhrilla 22.8. kello 9.00.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme