Mainos
Mainos

Maankäytön leväperäisyys sytytti Ateenan

Ateenan taltutetut maastopalot ovat synnyttäneet Kreikassa kuuman jälkipyykin palojen syyllisistä ja syistä. Palaneita alueita valvotaan yhä, etteivät ne roihahda uudelleen. Rakennusten lupia ei sen sijaan valvota kaikkialla.

Paikalla olevan MTV:n uutisten toimittajan Rita Strömmerin mukaan Kreikassa väitellään nyt muunmuassa maankäytöstä ja rakennuslupien valvonnasta.

- Täällä keskustellaan, pitäisikö metsien läpi tehdä teitä, joita pitkin sitten päästäisiin nopeammin palopaikoille. Nyt täällä yksi ongelma oli se, että osaan palopaikoista ei päästy kuin ilmateitse, Strömmer raportoi.

Ateena on laajentunut viime vuosina yhä laajemmalle. Metsiin ei saisi rakentaa, mutta jos joku sinne rakentaa, yleensä viranomaiset eivät asiaan puutu.

- Aika moni näistä tuhoutuneista taloista oli rakennettu väärään paikkaan eli periaatteessa ne olivat laittomia taloja, Strömmer sanoo.

Puolueet väittelevätkin nyt siitä, miten maankäyttölakeja pitäisi muuttaa. Keskustelussa on ihmetelty myös mm. sitä, miksi luostarit yhä omistavat valtavia metsäalueita

Tämänvuotisissa Kreikan maastopaloissa ei ilmeisesti kuollut kukaan, mutta aineelliset tuhot ovat mittavat. Syttymissyystä tai -syistä ei ole vielä tietoa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme