Mainos
Mainos

Maanpuolustuskorkeakoulun Paronen: Isis jatkaa terrori-iskuja tulevaisuudessakin

Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija, kapteeni Antti Paronen ennustaa, että Isis jatkaa terroristista toimintaansa tulevina vuosina. 

Isisin terävin sotilaallinen suorituskyky todennäköisesti kuitenkin lähivuosina laimenee. Paronen arvioi, että mahdollisesti Isis saadaan kokonaan nujerrettua sen päätukialueelta. 

Paronen sanoo, että järjestö pyrkii silti tulevaisuudessakin etsimään kannattajia esimerkiksi Euroopasta.  

–  Isis säilynee jonkilaisena globaalin jihadistisen liikehdinnän osajärjestönä, joka toimeenpanee jonkunlaisia iskuja erityisesti islamilaisen maailman maissa, mutta sitten myös pyrkii mobilisoimaan omia kannattajaverkostojaan Euroopassa tai länsimaissa ylipäätään. 

Parosen mukaan Isis teki iskunsa Pariisissa kostaakseen kokemansa tappiot Irakissa ja Syyrian alueella. Parosen mukaan Ranskan lisäksi Britannia on terroristien todennäköisin kohdemaa, sillä näissä maissa on verkostoja terroristeille valmiina. Espanja ei Parosen mukaan ole yhtä todennäköinen maa iskuille kuin Ranska ja Britannia.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme