Mainos
Mainos

Maansisäisiä pakolaisia enemmän kuin koskaan aiemmin

Sotien ja konfliktien takia kotinsa jättämään joutuneita on maailmassa nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin, sanotaan pakolaisjärjestöjen tuoreessa raportissa.  

Maansisäisten pakolaisten määrä nousi viime vuonna liki 41 miljoonaan. Maansisäisillä pakolaisilla tarkoitetaan ihmisiä, jotka ovat jättäneet kotinsa poistumatta kotimaastaan.  

Norjalaisen NRC-järjestön ja Genevestä toimivan IDMC-järjestön mukaan maansisäisten pakolaisten määrää ovat kasvattaneet erityisesti arabikeväästä alkaneet levottomuudet sekä Isis-äärijärjestön levittäytyminen Lähi-idässä.   

Konflikteja paenneita on myös Afganistanissa, Keski-Afrikan tasavallassa, Columbiassa, Kongossa, Nigeriassa, Etelä-Sudanissa ja Ukrainassa.  

Myös luonnonkatastrofit ja järjestäytynyt rikollisuus ovat lisänneet maansisäisten pakolaisten määrää.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot