Mainos
Mainos

Maanviljelijäpari löysi jättimunan kanalastaan – kuukauden sisällä rikottiin kaksi munaennätystä!

Saksalainen maanviljelijäpariskunta luuli olleensa onnekkaita löydettyään kanalastaan 184 grammaa painaneen kananmunan pari viikkoa sitten – kunnes kanalasta löytyi vielä isompi yllätys.

Ingrid ja Günther Meyne tekivät taannoin varsinaisen tuplayllätyslöydöksen kanalastaan, kertoo The Local - julkaisu.

Pariskunta löysi pari viikkoa sitten harrastuspohjaisesta kanalastaan peräti 184 grammaa painavan munan. 

Tällä viikolla pariskuntaa kohtasi kirjaimellisesti vielä isompi pääsiäisyllätys, kun kanalan uumenista löyty peräti 209 grammaa painanut jättimuna. Muna on DPA-uutistoimiston mukaan mahdollisesti maailman isoin Saksassa löytynyt kananmuna.

Ruokatieto.fi -sivuston mukaan keskimääräinen kananmuna painaa vain noin 60 grammaa. Jättimuna painaakin peräti neljä kertaa enemmän kuin normaalikokoinen muna.

Hirmumuna näytteille museoon

Pariskunta ei lehtitietojen mukaan osaa sanoa, miksi heidän munansa ovat kasvaneet tähtitieteellisiin mittoihin. He kertovat ruokkivansa vapaasti kasvavia kanojaan tavallisella ruokavaliolla, joka koostuu kasviksista ja jyvistä.

He eivät ole myöskään vielä varmoja, kuka kanoista on muninut ennätysmunan. Pari epäilee vihertävän kuoren vuoksi munijaksi niin kutsuttua "Pääsiäismunija"-kanaa.

Jättimunan maine on kuitenkin ehtinyt jo kiiriä pitkälle. Esimerkiksi Braunschweigin luonnontieteellinen museo on kiinnostunut munasta ja haluaa laittaa hirmumunan näytteille tiloihinsa.

Museon tutkija André Koch kertoo, että museo on tilastoinut vain yhden samaa suuruusluokkaa olevan munan – ja tämäkin oli 1900-luvulla.

Nyt löytynyt jättimuna ei kuitenkaan riko Guinnessin maailmanennätystä. 

Isoimman munan titteliä pitää hallussaan vuonna 1956 Yhdysvalloissa löytynyt muna, joka painoi lähes puoli kiloa – tarkasti ottaen massiiviset 454 grammaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme