Mainos
Mainos

Maanviljelijät osoittivat mieltään Ateenassa

Tuhannet vihaiset maanviljelijät marssivat Ateenassa vastalauseena hallituksen aikeille poistaa kaikki maataloustuet ensi vuoden budjetista. Pääministeri Kostas Simitis sanoi mieluummin eroavansa kuin antavansa periksi maanviljelijöiden vaatimuksille.

Maanviljelijät olivat tulleet Ateenaan eri puolilta Kreikkaa, osa perheineen. He kokoontuivat ensiksi maatalousministeriön edustalle, mistä he siirtyivät parlamentin luokse. Parlamentti käsittelee parhaillaan ensi vuoden budjettia.

Mielenosoitus oli yksi suurimmista, joita ovat järjestäneet myös monet muut pääministeri Simitiksen talouspolitiikkaan vastustavat ammattiryhmät. Maanviljelijät ovat sulkeneet traktoreillaan valtateitä jo 22 vuorokauden ajan. Osa esteistä on purettu, mutta Thessalonikin halki kulkeva moottoritie on edelleen suljettu.

Pääministeri ei aio tavata maanviljelijöitä niin kauan kuin liikenne-esteet ovat paikoillaan. Maanviljelijät vaativat halvempaa polttoainetta, suurempia hintatukia ja velkojen maksuaikataulujen uudelleenjärjestelyjä. Kreikkalaisista 20 prosenttia on maanviljelijöitä.
(STT-AFP-DPA-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme