Mainos
Mainos

Maastojuoksija eksyi Uudessa-Seelannissa – selvisi juomalla äidinmaitoaan

Kahden lapsen äiti eksyi kesken juoksukilpailun Uudessa-Seelannissa. Yön metsässä viettänyt juoksija selvisi juomalla omaa äidinmaitoaan ja kaivautumalla maahan. Asiasta uutisoi muun muassa The New Zealand Herald.

29-vuotias Susan O'Brien eksyi, kun hän kääntyi väärään suuntaan Wellingtonin alueella Pohjoissaarella sijaitsevalta vaellusreitiltä.

– Minulla ei ole kovin hyvät suunnistustaidot, O'Brien tunnustaa The New Zealand Heraldin haastattelussa.

Neuvokkuutta kahden pienen lapsen äidiltä ei sen sijaan puuttunut. Kun O'Brien ymmärsi, että hänen täytyy viettää yö metsässä, hän keksi kaivaa maahan kuopan ja peittää itsensä mullalla pysyäkseen lämpimänä.

Lisäenergiaa nuori äiti sai omasta äidinmaidostaan. O’Brienin mukaan ajatus juolahti hänen mieleensä, kun hän ajatteli lapsiaan.

– Mikään muu ei merkannut sillä hetkellä kuin perheeni.

The New Zealand Heraldin haastatteleman imetysasiantuntijaan mukaan äidinmaidon juominen oli erittäin järkevää.

– Se on täydellistä ruokaa. Jos saat käsiisi äidinmaitoa, pääset käsiksi elämään.

Asiantuntijan mukaan O’Brien olisi todennäköisesti tuottanut maitoa vielä hyvän aikaa, sillä esimerkiksi vankileireillä ja erittäin vaikeissa ympäristöissä olevat naiset tuottavat maitoa pitkään, vaikka heidän ravintonsa olisi erittäin huonoa.

Pelastushelikopteri löysi kylmissään olevan ja väsyneen O'Brienin aamupäivällä paikallista aikaa 2,5 kilometrin päästä reitiltä.

Yö oli ollut hyvin kylmä ja koko aamun oli satanut. Nainen voi silti olosuhteisiin nähden hyvin.

   


 


  


 


 

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme