Mainos
Mainos

Maastopalot ajavat ihmisiä kodeistaan Australiassa

Jopa 7000 Sussez Inletin asukasta ja lomailijaa joutui yöpymään keskiviikon ja torstain välisenä yönä rannalla paettuaan New South Walesin etelärannikolla roihuavia maastopaloja Australiassa.

Hallitsemattomat maastopalot levisivät eilisen iltapäivän aikana Sussez Inletin lomakaupungin liepeille, joka sijaitsee noin 190 kilometriä Sydneyn eteläpuolella. Paloissa tuhoutui ainakin 12 taloa. Asukkaat evakuoitiin yöksi rannalle telttoihin tai kahteen klubirakennukseen, joista ainakin osa sai aamulla luvan palata kotiinsa.

Rannalle pakeni ja pelastettiin myös muun muassa kenguruita ja opossumeja. Palomiehet jatkoivat torstaiaamuna liekkien vastaista kamppailuaan ympäri maan. Säätiedotukset ovat luvanneet alueelle viileämpää lämpötilaa ja suurempaa kosteutta, mutta kipeästi kaivattua sadetta ei kuitenkaan ole luvassa.

Sussez Inletin lähellä sijaitsevan Cudmirrahin kaupungin asukkaat ovat jo valmiina evakuointia varten, sillä palot uhkaavat levitä edelleen.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme