Mainos
Mainos

Maastopalot piinaavat jälleen Australiaa

Ennätyksellinen kuumuusaalto on pyyhkinyt Australian eteläosien yli. Juuri päättynyt kesä oli Australiassa verrattain lauha, mutta nyt lämpötila on pysytellyt jo toista viikkoa yli 35 asteessa.

Adelaiden kaupungissa viranomaiset ovat sulkeneet puistoja ja määränneet junat kulkemaan hitaammin raiteiden rikkoutumisen pelossa.

Yli 200 palomiestä on hälytetty taltuttamaan Adelaiden lähistöllä riehuvia maastopaloja. Ainakin yhdeksän palomiestä on loukkaantunut sammutustöissä. Lisäksi tuli on kärventänyt ainakin yhden asuintalon ja 150 hehtaarin laajuisen pellon.

Eteläisessä Victorian osavaltiossa lämpötilat ovat nousseet 39 asteeseen ja palomiehet hälytetty valmiuteen koko osavaltion alueella.

Australian ilmatieteen laitoksen mukaan kuumuus ei hellitä vielä moneen päivään. Monessa kaupungissa onkin ryhdytty säännöstelemään vettä muun muassa puutarhan kastelussa.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme