Mainos
Mainos

Maastopalot riehuvat Kaliforniassa - yli tuhat evakuoitava

Yli tuhat asukasta on määrätty evakuoitavaksi Etelä-Kaliforniassa, Yhdysvalloissa, maastopalojen takia. Länsirannikon tuntumassa on vaarassa jopa 4000 kotia sekä armeijan tukikohta.

Maastopalot ovat jatkuneet tiistaista lähtien ja noin 4000 hehtaaria kuivaa pensaikkoa on palanut Camarillon ja Newbury Parkin alueilla. Palomiehet saivat osan palosta rajattua eilen paikallista aikaa. Pelastusviranomaiset arvioivat, että palot saadaan täysin hallintaan vasta maanantaina.

Tuli on niellyt useita ulkorakennuksia ja ajoneuvoja. Loukkaantumisilta tai asuinrakennusten tuhoutumisilta on toistaiseksi vältytty. Kuuluisa maisemareitti, Tyynenmeren rannikkoa myötäilevä valtatie, jouduttiin sulkemaan useiden kilometrien matkalta palojen takia.

Kaliforniassa maastopalot ovat yleisiä kesällä. Tulevan kesän paloista ennustetaan edellisvuosia ärhäkämpiä, sillä kesästä odotetaan kuumaa ja kuivaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme