Mainos
Mainos

Macron äänesti heti aamusta - presidentin puolueelle povataan murskavoittoa

Ranskassa vaalihuoneistot ovat avautuneet ja äänestäminen on alkanut parlamenttivaalien toisella kierroksella.

Presidentti Emmanuel Macronin uuden puolueen odotetaan tukijoineen saavan ylivoimaisen enemmistön 577-paikkaiseen parlamentin alahuoneeseen, kansalliskokoukseen. Monilla Macronin Tasavalta liikkeellä -puolueen ehdokkaista ei ole aiempaa kokemusta politiikasta.

Ranskalaislehti Le Monde kertoo, että sekä presidentti Macron että pääministeri Edouard Philippe ovat jo antaneet äänensä. Macron kävi äänestämässä aamulla kotikaupungissaan Le Touquet'ssa ja Philippe Le Havressa.

Ranskassa on huolestuttu äänestysaktiivisuuden laskusta. Viikko sitten pidetyllä ensimmäisellä kierroksella äänestämässä kävi vain vajaat 49 prosenttia äänioikeutetuista, ja määrän on ennustettu laskevan tuosta vielä pari prosenttiyksikköä toisella kierroksella.

Sosialisteille rökäletappio

Vaalin suuria häviäjiä ovat muun muassa sosialistit. Työnsä päättävän parlamentin suurimman puolueen ennustetaan menettävän yli 200 paikkaa.

Toukokuun presidentinvaalin Macronille hävinneelle Marine Le Penin Kansalliselle rintamalle ennustetaan vain viittä paikkaa puolueen toivoman viidentoista sijaan.

Viimeiset vaalihuoneistot sulkeutuvat Ranskassa iltayhdeksältä Suomen aikaa. Ensimmäisiä tulosennusteita on luvassa heti sen jälkeen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme