Mainos
Mainos

Macron haluaa lisätä paikallista sopimista – tuhannet protestoivat Ranskassa

Ranskan ammattiyhdistysväki järjestää tänään uusia mielenosoituksia presidentti Emmanuel Macronin työelämäuudistuksia vastaan. Viime viikolla protestit keräsivät satojatuhansia ihmisiä osoittamaan mieltään presidenttiä vastaan.

Tämänpäiväisen mielenosoituksen on kutsunut koolle suurin ammatillinen keskusjärjestö CGT, jota tukee pienempi Solidaires-liitto. Osa maan suurista ammattiliitoista on kieltäytynyt liittymästä mielenosoituksiin.

Macron haluaa leikata Ranskan korkeaa työttömyyttä muun muassa lisäämällä paikallista sopimista. Hallituksen odotetaan hyväksyvän Macronin uudistukset lähiaikoina, ja ne aiotaan nuijia nopeutetusti laiksi presidentin asetusten avulla.

Työministeri Muriel Penicaudin on määrä esitellä paketti hallitukselle huomenna. Hän on vannonut, että uudistuksista ei peräännytä.

Macronin suosio on ollut laskussa. Työelämäuudistusten lisäksi häntä on kritisoitu mediassa muun muassa etäisestä olemuksesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme